Natalia García Fernández, Fusta i Jazz: “La música acosta i unix a la gent”

Fusta i Jazz ©2018 Elena Simona Craciun

*Sèrie d’entrevistes a productores i productors del Mercat Ecològic d’Elx; perquè darrere dels productes hi trobem persones i històries.

Fusta i Jazz és el grupet de música que amenitza el Mercat Ecològic d’Elx amb clàssics de jazz i swing. Sons i textures musicals, balls i rialles que ens fan més grat, plaent, deleitable aquest espai de trobada, intercanvi i transformació social.

Hola, Natalia! Conta’ns… Qui sou? 

Som un quartet de fusta format per Rafa Sempere, al clarinet; Miguel Martín, ukelele; Humber Corrales, contrabaix; i jo, veu i caixó. Ens van crear ara fa un any. Fem versions de temes clàssics de hot jazz i swing, i altres més contemporanis.

Som una banda de jazz peculiar perquè introduïm el ukelele i el caixó. Ens sentim «ìntrusistas» del jazz.

I aquesta fusió?

Perquè volem arriscar i disfrutar fent coses noves. Ens agrada recuperar aquest tipus de música; alguns temes tenen fins i tot cent anys, però són atemporals, i a la gent els encanten.

Quines cançons toqueu?

Toquem versions de clàssics molt coneguts, per exemple Caravan, All of me, Sweet Georgia Brown o I wish I could shimmy like my sister Kate. També altres com Busca lo más vital i Quiero ser como tú, de El libro de la selva, el bolero Bésame mucho o Smile, de Charles Chaplin. Intentem que siguen cançons ballables, agradables i senzilles, que arriben a la gent.

Teniu un repertori exclusiu per al ecomercat d’Elx?

Tenim un repertori d’almenys 30 cançons. Ho estem ampliant poc a poc, de manera que anem canviant segons l’edició.

Per a nosaltres, que ja ens sentim de la família i estem en un espai de confiança, aquest és un escenari d’assaig i de prova de temes nous, de canvis en les cançons i de veure com respon la gent.

I això que esteu aquí?

Estem aquí a través d’una companya que participa en un projecte agroecològic d’Alacant. Ens sentim molt propers a aquest tipus d’iniciatives perquè, a títol personal, som part d’algunes d’elles. A més, creiem que la música acosta i unix a gent molt diversa i fer-ho en projectes tan necessaris com aquest és una experiència molt bonica.

Estar aquí ens fa sentir molt bé i trobem que és la nostra aportació a aquest moviment transformador que és l’agroecologia.

Ens agradaria donar les gràcies a la família del Mercat Ecològic d’Elx per acollir-nos i perquè sentim que totes aprecien i valoren la nostra feina.

Parles de música i canvi social…

L’art i la creativitat formen part dels moviments transformadors i de lluita que treballem per canviar el paradigma social actual.

Pensem que l’expressió artística, en qualsevol de les seues facetes, és fonamental per a mantindre una bona salut física, mental i espiritual, segons les creences de cadascuna, i per a tindre un desenvolupament personal que ens convertisca en persones més completes i comprensives amb el món que ens envolta.

Endavant! 🙂 

Fusta&Jazz y Natalia Fernández con su voz maravillosa en directo en el ecomercado de Elche! <3#ecomarket #mercadilloecologico #streetmusic #besamemucho

Publicada por Elena Simona Craciun en sábado, 21 de abril de 2018

 

***

Fusta i Jazz (Facebook: Fusta&Jazz)

Contacte: 652 034 684 / 615 402 807