Covid-19 | Reactivem l’ecomercat d’Elx

Ecomercat d’Elx instal·lat CEIP Reis Catòlics

Hem reactivat l’ecomercat d’Elx després de dos mesos inactiu, a causa d’un excés de zel de les autoritats en l’aplicació de les mesures de l’Estat d’Alarma. Per a reactivar-lo, ens hem aliat amb altres organitzacions i col·lectius com Intervegas o Per l’horta i ens hem sumat a la campanya #SOSCampesinado, per a alertar dels impactes de la crisi de la COVID-19 en la producció agroalimentària de xicoteta escala i per a insistir que el model agroecològic garanteix l’alimentació saludable en entorns segurs, de proximitat i confiança en una situació d’emergència sanitària com l’actual. Per sort, encara que no sense dificultats per a les productores i consumidores del Camp d’Elx, que ens hem sentit oblidades pels agents polítics gestors de la crisi, hem pogut recuperar-lo, reubicat al CEIP Reis Catòlics d’Elx.

El coordinador de l’ecomercat, José Luis Miralles Quiles, ha valorat la reobertura: “La resposta de la gent i dels col·lectius ha sigut una meravella. En sentim molt agraïts pel suport ciutadà. La gent s’està conscienciant del què significa comprar al productor local, perquè oferim productes saludables, però també respectem la natura, no contaminem, contribuïm a la biodiversitat, creem economia circular i defensem la soberania alimentaria, és a dir, el dret dels pobles a decidir com alimentar-nos i a produir els nostres propis aliments”.

D’una altra banda, les productores com Fina Mari Martínez Juan i Mari Luz Brotons Castillo ens han traslladat l’alegria per recuperar l’espai i poder reencontrar-se amb les companyes i consumidores. Com la resta, han hagut d’adaptar-se a la situació, per la qual cosa, davant el tancament dels mercats, la seua principal via de comercialització, han optat per la venda directa a domicili i a través de grup de consum, a més d’aprofitar aquest temps per als treballs en el camp. Defensen la necessitat de l’ecomercat perquè “el circuits curts són economia però també reconeixement i confiança mútua entre productores i consumidores”, ha comentat Mari Luz.

En este sentit, Sílvia Soto Tarí, veïna del barri Portes Encarnaes, ens ha compartit, mitjançant la campanya ciutadana #MecartViu, que s’ha sentit molt tranquil·la i segura per comprar a l’aire lliure, tindre l’oportunitat de conéixer els productes de primera mà i per la proximitat física i emocional de l’espai.

El mercat ecològic i local d’Elx, amb més de 5 anys d’història, està actiu des del 16 maig, reubicat al CEIP Reis Catòlics. Com de costum, s’hi instal·larà el primer i el tercer dissabte del mes, de 9 a 14 hores, amb les mesures de seguretat i higiene necessàries.

2 comentarios en “Covid-19 | Reactivem l’ecomercat d’Elx

  • És molt important tindre aquestes opcions de compra, en productes del Camp d’Elx, no podem perdre els valors (alguns ja perduts) de l’importancia que té el nostre camp.
    Aplaudisc ,i un profund agraïment a aquests agricultors , que mantenen el que mai hauria de perdre’s.
    Gràcies

Los comentarios están cerrados.