
Ja tenim foto guanyadora! Cristian Agulló Rodes és l’autor de l’imatge guanyadora del concurs fotogràfic d’Instagram #porxadescampdELX convocat per ADR Camp d’Elx per a reivindicar els ombralls vius del nostre territori. El jurat ha triat aquesta foto de la finca San Ramón, de la família Peral, a Atzavares Baix, d’entre les 96 presentades a la convocatòria, d’un total de 21 instagramers participants.
L’elecció no ha estat fàcil. El jurat, compost per David i Ángel Soriano Guilabert, de l’Associació Matola.es, Elvira Almodovar Iñesta, de VisitElche, l’equip tècnic del Museu Escolar de Pusol, i Rosa Durà Durà, veïna d’Atzavares Alt, ha seleccionat 12 fotos, d’entre les quals, a la fi, ha eixit la guanyadora, així com la finalista, d’Asunción Ruiz Brú, de Maitino.
La iniciativa #porxadescampdELX presenta imatges de porxades tradicionals de cases típiques del Camp d’Elx, tant de les seues singularitats arquitectòniques i ornamentals com aquells elements que les habiten, com les plantes, a més de moments de la vida quotidiana, familiar i comunitària. ADR Camp d’Elx ha recollit així un conjunt d’instantànies ampli i divers, que connecta les vides passades i presents de la gent i la cultura del territori.
La foto guanyadora mostra un espai de convivència de la coneguda com Torre de San Ramón, ubicada al marge dret de la Sèquia Major del Pantà d’Elx, en un encreuament de camins rurals procedents de la centuriació romana, com el Camí dels Quatre Pilars. L’autor, veí d’Algorós, ha seleccionat aquest escenari per a participar en el concurs per l’afecte que té a la finca des de xiquet, quan somiava amb viure allí algún dia.
El premi és un vol en globus per a dos persones a càrrec d’Aeroglobo.

Visibilitzar el Camp d’Elx
L’activitat, vigent del 4 al 31 d’agost, té com a objectiu visibilitzar el medi rural il·licità i les tradicions i costums del Camp d’Elx així com la importància de preservar espais d’ombra en un clima semiàrid com el nostre, protegits per les construccions típiques de les cases del Camp d’Elx i de les plantes habituals de les porxades, de zones de sol i ombra, sobretot a l’agost, com les alfàbegues. També, per a reconéixer-los com a llocs de trobada familiar i comunitària.