L’Ajuntament d’Elx reafirma el seu compromís amb el Mercat Ecològic

L’Ajuntament d’Elx, a través de la regidoria de Desenvolupament Rural, ha signat un conveni de col·laboració aquest matí amb la Associació Sistema Participatiu de Garantia. SPG Alacant per a fomentar el consum responsable i la venda de productes ecològics mitjançant la posada en marxa del Mercat d’Elx–Ecològic i Local en el barri del Raval que té lloc el primer i tercer dissabte de cada mes.

L’acord, que ha sigut subscrit pel regidor de l’àrea, Felip Sànchez, i els representants de l’associació, Mari Luz Brotons i José Luis Miralles, està dotat de 5.000 euros i cerca sensibilitzar a la ciutadania sobre els valors relacionats amb el consum responsable, l’agroecologia i la sobirania alimentària

Segons ha explicat l’edil “el que pretenem és que la ciutadania compte amb aquests productes al seu abast amb preus assequibles i al mateix temps donar una ajuda a l’economia del productor agrari-ecològic local, tan important per al municipi”.

Sànchez ha destacat que “existeix una gran part de la població que es preocupa per la seua alimentació i per com està influeix en la seua salut” i ha assegurat que “el que s’aconsegueix amb aquesta mena de producció és uns aliments naturals elaborats de manera tradicional i sense la necessitat d’utilitzar productes químics, així com dinamitzar l’economia local i assentar la producció agroecològica al Camp d’Elx”.

Per la seua part tots dos representants de l’associació han agraït el suport del Consistori per divulgar, promocionar i fomentar l’agricultura ecològica en totes les seues facetes, tant en producció com en consum.

Miralles ha assenyalat que s’està difonent aquesta iniciativa mitjançant les xarxes socials, activitats i els mitjans de comunicació perquè la ciutadania conega millor aquests productes. Així mateix, el representant del col·lectiu ha recalcat que a Elx actualment hi ha uns huit llocs ecològics amb cinc productors d’aliments frescos, de cosmètica, vi, oli, rebosteria i dietes veganes, entre altres.

El mercat, ha conclòs l’edil, canvia d’ubicació i s’instal·larà aquesta setmana a l’Escola d’Adults Mercé Rodoreda del Raval, amb els mateixos serveis, i no descarta que s’emplace en localitzacions alternatives per a complir amb les mesures sanitàries imposades a causa de la Covid-19.